Op zoek naar woordenboek?

woordenboek
Historische woordenboeken - Instituut voor de Nederlandse Taal.
Oudnederlands Woordenboek ONW 500-1200. Vroegmiddelnederlands Woordenboek VMNW 1200-1300. Middelnederlandsch Woordenboek MNW 1250-1550. Woordenboek der Nederlandsche Taal WNT 1500-1976. Woordenboek der Friese Taal WFT 1800-1975. Samen beschrijven ze de Nederlandse woordenschat van circa 500 tot 1976, en de Friese woordenschat van 1800 tot 1975.
Hoort neger thuis in het woordenboek? Trouw. Deel dit artikel. Loading.
Van het nieuwe Surinaams-Nederlandse woordenboek van Prisma verwacht Groenberg dat de makers bij deze woorden de negatieve geschiedenis ervan vermelden en uitleggen dat ze kwetsend en beledigend zijn. Nikker en roetmop zijn inderdaad niet netjes, erkent Gracia Blankers, zelf Surinaamse en maakster van het Surinaams-Nederlandse woordenboek.
Naar woordenboeken verwijzen in APA-stijl Format voorbeelden.
Om te verwijzen naar een woordenboekdefinitie in APA-stijl, begin je met de auteur van het woordenboek meestal een organisatie, gevolgd door het publicatiejaar, het woord dat je definieert, de naam van het woordenboek, de uitgever als deze niet hetzelfde is als de auteur, en de raadpleegdatum en URL.
Nederlands woordenboek- Woorden.org.
We maken voornamelijk gebruik van het Kernerman woordenboek. Dit is een professioneel en up-to-date woordenboek geschreven door ervaren woordenboekmakers. Woorden.org is een gratis online woordenboek voor de Nederlandse taal. Ook op deze website. Spreekwoorden Populair Sitemap Quotes Woordenboek Woord eindigt op Woord begint met Woord bevat Woordenboek Nieuwe woorden.
Glosbe Woordenboek alle talen op één plek.
Glosbe gebruikt cookies om zeker te zijn dat jij de beste gebruikerservaring krijgt. Ik snap het! Het grootse online woordenboek. Glosbe is het grootste door de gemeenschap gebouwde woordenboek. Het ondersteunt ALLE talen in de wereld! Sluit bij ons vandaag aan!
Persoonlijk woordenboek opschonen PlayStation4 Gebruikershandleiding.
Woordenboek - Wikipedia.
In de Middeleeuwen bestonden dergelijke woordenboeken of woordenlijsten om Latijn te leren. Vanaf het eind van de Middeleeuwen verschijnen er woordenboeken voor moderne talen als Frans en Hoogduits. Men brengt gewoonlijk twee delen uit, een voor het vertalen uit de vreemde taal en een voor het vertalen naar de vreemde taal. Het verklarend woordenboek omschrijft de woordbetekenis in één taal. In de meest ambitieuze vorm hebben deze werken een omvang die niet onderdoet voor een papieren encyclopedie. Dergelijke woordenboeken zoals het Woordenboek der Nederlandsche Taal, Le Robert, de uitgebreide versies van Oxford en Webster's' Dictionary zijn voornamelijk voor academisch gebruik. Het systematisch woordenboek of de thesaurus verdeelt de woordenschat in categorieën en deel categorieën, in woordsoorten en zinstypes. Omdat een taaluiting vaak in verschillende categorieën kan steken is het tweede deel een alfabetisch register van alle stamwoorden. Het Juiste Woord van dr. Brouwers geldt als Nederlands voorbeeld.
Woorden die niet in de Woordenlijst of in een woordenboek staan algemeen.
Woorden uit dialecten of uit straattaal zijn meestal niet in de woordenboeken te vinden. En als ze wél in een woordenboek opgenomen worden, krijgen ze een label als gewestelijk, niet algemeen of regionaal. Sommige woorden in een woordenboek zijn dus niet zomaar in alle teksten en situaties als correct te beschouwen.
Combinatiewoordenboek. Online gratis. Nederlandse substantieven met hun vaste verba.
Van Dale Groot Woordenboek van de Nederlandse Taal bestaat nu ook in een elektronische versie, onder de naamDe Dikke Van Dale Online. Deze elektronische versie biedt veel meer opzoekmogelijkheden dan de papieren. Wieinformatie zoekt bij het woord eerbied kijkt bij eerbied.

Contacteer ons